tiistai 6. tammikuuta 2015

Kauluksista kahvipöytään


Loppiaisen työrupeama keskittyi multapenkin tuuletusaukkojen metallikauluksiin. Itse aukot ja tuuletuskanavat on tehty jo jokunen vuosi sitten, ja tänään saatiin kauluksetkin paikalleen. Kuvissa näkyy eläinten vilistelyn  estävät verkot, joiden päälle asennetaan luukut. Luukkujen tarkoitus on sulkea aukot talveksi. Vanhat väliaikaiset verkot näkyvät kuvissa aukkojen vieressä.



 
 
Alla lähtötilanne, eli sokkelissa aiemmin ollut tuuletusaukko.
Viritys on niin ruma, että se on ollut liikaa jopa vieressä
pönöttävälle kivelle, joka on tuskissaan haljennut kahtia.
 
 
 
 
 
Vinttimme on talon päästä päähän ulottuva avoullakko, jonka edelliset asukkaat olivat sulkeneet seinärakenteella. Purimme seinän ensi töiksemme, ja löysimme ullakkotilasta jos jonkinlaista tavaraa sekä pussillisen jouluteetä. Oli kieltämättä ironista, että Asu hyvin -lehti vuodelta 1989 löytyi puretun seinän tuntumasta kummallisen eristevillakeskittymän läheisyydestä. Lukijan ylevä pyrkimys ei ollut täysin toteutunut käytännössä. Hupaisa löytö. Villaa oli yläkerrassa muutenkin yltympäriinsä, poistimme kaiken viimeistä hahtuvaa myöten samalla kun tila puhdistettiin kaikesta tavarasta sekä kissojen ja lintujen jätöksistä.
 
 



 
 
Vintillä on yhtä kylmä kuin ulkona, mutta siitä huolimatta tunnelma siellä on tänä päivänä suorastaan houkutteleva. Tuolit tuntuvat odottavan kahvittelijoita ikkunan ääreen. Punainen tuoli on "alkuasukas", se löytyi vintiltä. Valkoinen saatiin lahjana kaverin vaihtaessa asuntoa, ja sininen on Pohjan huonekalukirppikseltä viime kesänä tehty löytö.  Laitanpa tähän lopuksi vielä ikkunoista avautuvat talviset näkymät, jotka kuvattiin tänään, loppiaisena.
 
 
 
 
 
Näkymä pihan puolelle eli koilliseen...
 

...ja lounaaseen, joen suuntaan.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti